Африканський союз придбає до 110 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Африканський союз придбає до 110 мільйонів доз COVID-вакцини Moderna

Укрінформ
Африканський союз (АС) має намір придбати до 110 мільйонів доз вакцини COVID-19 у Moderna Inc. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Moderna.

Угоду частково узгоджено за посередництва Білого дому. За словами Наталі Куілліан, заступника координатора Білого дому з реагування на COVID-19, адміністрація Байдена відклала доставку 33 мільйонів доз, які вона купила у Moderna, щоб дати АС "місце в черзі" для здійснення покупки.

У Сполучених Штатах, де від COVID-19 померло понад 700 000 людей, багато вакцин. За словами Куілліана, відкладені поставки Moderna не вплинуть на зусилля щодо забезпечення вакцинами американців, які вже зробили перше щеплення.

Читайте також: Регулятор ЄС схвалив використання третьої дози COVID-вакцини Moderna

Дози АС будуть доставлені протягом найближчих місяців: 15 мільйонів надійдуть до кінця 2021 року, 35 мільйонів - у першому кварталі наступного року і до 60 мільйонів - у другому кварталі.

"Це важливо, оскільки дозволить нам негайно збільшити кількість доступних вакцин. Ми закликаємо інші країни - виробники вакцин наслідувати приклад (уряду США) і надати нам аналогічний доступ для купівлі цієї та інших вакцин», - сказав посланець АС у справах коронавірусу Стрів Масійва.

Читайте також: Для третьої дози COVID-вакцини в Україні ще зарано - академік НАН

За словами Масійва, купівля Moderna стала першим випадком, коли Африканський союз, який складається 55 країн-членів, отримав вакцини, які не були повністю зроблені в Африці.

Минулого місяця АС звинуватив виробників вакцин проти COVID-19 у тому, що вони позбавляють африканські країни справедливого шансу купити вакцини, і закликав країни-виробники, зокрема Індію, скасувати експортні обмеження на вакцини та їх компоненти.

Читайте також: Moderna заявляє про успіх проміжних тестувань COVID-вакцини для дітей 6-12 років

У світі станом на ранок 26 жовтня зафіксували 244 837 898 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, зареєстровано 4 970 286 смертей, одужали 221 970 811 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-