Байден хоче переговорів віч-на-віч з лідером КНР – Білий дім

Байден хоче переговорів віч-на-віч з лідером КНР – Білий дім

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден вважає, що в умовах протистояння між США й Китаєм важливо мати можливість провести особисті предметні переговори на найвищому рівні з метою розв’язання суперечностей.

Про це сказав у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден дійсно вважає, що для нього важливо мати можливість зустрітися віч-на-віч із Сі Цзіньпіном. І якщо неможливо організувати особисту зустріч через обмеження для подорожей пана Сі, краще зробити це шляхом віртуальної зустрічі», - зазначив радник Байдена.

Читайте також: США активно просувають надання Тайваню членства в ООН

Він зауважив, що саме над цим сторони працюють, і вже є домовленість, досягнута під час недавніх переговорів у Цюриху.

«Ми домовилися, що два президенти матимуть можливість провести віртуальну зустріч до кінця року. Я не маю дати, щоб оголосити сьогодні, але вони зможуть сісти віч-на-віч, оскільки технології дозволяють бачити один одного, й витратити значну кількість часу на розгляд повного порядку денного», - підкреслив Салліван.

Читайте також: Китай заперечує випробовування гіперзвукової ракети, здатної нести ядерний заряд

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати вважають Китай основним противником і конкурентом. Це положення офіційно закріплене в Стратегії національної безпеки США.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-