США активно просувають надання Тайваню членства в ООН

США активно просувають надання Тайваню членства в ООН

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав країни-члени ООН підтримати повноцінне членство в Організації Тайваню, який 50 років тому був позбавлений свого членства на користь комуністичної влади КНР.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій Державним департаментом США у вівторок, передає Укрінформ.

«У той час, як перед міжнародним співтовариством постає безпрецедентна кількість складних і глобальних проблем, дуже важливо, щоб усі зацікавлені сторони допомагали у розв’язанні цих проблем. Це включає і 24 мільйони людей, які проживають на Тайвані. Вагома участь Тайваню в системі ООН – це не політичне, а прагматичне питання», - наголосив держсекретар США.

Він підкреслив, що Тайвань є втіленням історії успіху демократії.

«Його модель підтримує прозорість, повагу до прав людини та верховенство права – цінності, які узгоджуються з цінностями ООН», - підкреслив Блінкен.

Читайте також: Президентка Тайваню відповіла на пропозицію Китаю про «возз'єднання»

Крім того, за його словами, Тайвань має вирішальне значення для високотехнологічного сегменту глобальної економіки та є центром подорожей, культури й освіти.

Як повідомлялося, Тайвань був засновником ООН і постійним членом Ради Безпеки. З 1945 по 1971 роки посідав місце в Організації замість КНР, представляючи китайський народ. Натомість Генасамблея ООН прийняла рішення про те, що саме комуністична влада в Пекіні є представником китайської нації. Упродовж цього періоду Тайвань зберігав власну адміністрацію, національний прапор та інші атрибути держави, а також підтримував дипломатичні відносини з низкою країн. Комуністична влада в Пекіні вважає Тайвань територією КНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-