Британський суд залишив у силі штраф для пропагандистів Russia Today

Британський суд залишив у силі штраф для пропагандистів Russia Today

Укрінформ
Апеляційний суд Англії та Уельсу відхилив скаргу російського прогандистського телеканалу Russia Today (RT) на рішення суду першої інстанції про накладення штрафу в розмірі 200 000 фунтів стерлінгів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Daily Mail.

Зазначається, що у 2018 році британський медіарегулятор Ofcom оштрафував телеканал Russia Today на 200 тисяч фунтів за показ сімох програм у період з 17 березня по 26 квітня 2018 року, які порушили вимогу щодо «належної неупередженості» показу новин.

Йдеться про програми, в яких висвітлювалися новини щодо отруєння Скрипалів у Солсбері та війни у Сирії.

У відповідь пропагандисти Кремля оскаржили це рішення у Високому суді Лондона, який минулого року не задовольнив скаргу телеканалу.

Russia Today вирішила подати апеляцію на рішення суду, й сьогодні Апеляційний суд Англії та Уельсу підтвердив рішення першої інстанції.

На думку суддів, протилежні погляди у вищевказаних програмах мали більш саркастичний або висміювальний характер.

Читайте також: Закриття німецького каналу Russia Today створює прецедент для Франції - експерт

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року депутати з Лейбористської партії закликали медіарегулятора Великої Британії Ofcom переглянути ліцензію російського телеканалу Russia Today після того, як комітет парламенту Британії з розвідки та безпеки заявив, що Британія є "очевидною метою" для дезінформаційних кампаній та припустив, що існують свідчення "серйозних спотворень у висвітленні, що надається російськими державними міжнародними мовними компаніями, такими як RT".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-