«Російське» шампанське: французькі винороби домоглися мораторію на виконання закону РФ

«Російське» шампанське: французькі винороби домоглися мораторію на виконання закону РФ

Укрінформ
Французьке ігристе вино, вироблене в регіоні Шампань, зможе називатися шампанським у Росії та використати відповідне маркування кирилицею щонайменше до 31 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

За словами французького міністра-делегата з питань зовнішньої торгівлі та економічної привабливості Франка Рістера, Парижу вдалося відстояти принаймні тимчасово право виноробів на історичне найменування.

Зазначається, що російський закон, підписаний президентом країни Володимиром Путіним 2 липня, заборонив використовувати слово «шампанське» на контретикетках вина, що імпортується. Згідно з офіційним документом, винороби із Шампані мають називати своє вино «ігристим» на зворотному боці пляшки. Закон також запровадив поняття «російське шампанське».

Читайте також: Шампанське Moet перейменують на «ігристе вино» для російського ринку

На думку французьких виробників та експортерів, рішення російських депутатів є абсурдним. За законами Франції, носити захищену законом назву "шампанське", як і інші "Назви місця походження (AOC)", можуть лише ігристі вина з регіону Шампань. Водночас виробники повинні пройти сувору перевірку та відповідати цілій низці вимог.

Як повідомляв Укрінформ, щоб залишитися на ринку Росії, французький виробник шампанського Moet Hennessy після ухвалення закону в РФ почне назвати свій напій "ігристим вином".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-