У Китаї поширюється новий штам пташиного грипу, що має високу смертність

У Китаї поширюється новий штам пташиного грипу, що має високу смертність

Укрінформ
Зростання кількості жителів Китаю, інфікованих пташиним грипом цього року, викликає занепокоєння з приводу мутації штаму більш заразної для людей форми.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Китай повідомив Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) про 21 зараження людей підтипом пташиного грипу H5N6 у 2021 році, коли минулого року захворіло п'ятеро осіб. Хоча їхня кількість набагато нижча за сотні інфікованих H7N9 у 2017 році, інфекції серйозні — багато хто з хворих перебуває в критичному стані, щонайменше шестеро людей загинуло.

«Зростання кількості випадків захворювання людей у ​​Китаї цього року викликає занепокоєння. Це вірус, який викликає високу смертність», - сказав Тійс Квікен, професор порівняльної патології у Медичному центрі Університету Еразмус у Роттердамі.

Читайте також: У Китаї зафіксували зараження людини пташиним грипом H5N6

У ВООЗ повідомили, що більшість хворих мали контакт зі свійською птицею, і немає підтверджених випадків передачі вірусу від людини до людини.

У заяві організації від 4 жовтня йдеться про «термінову» необхідність подальшого розслідування, що допоможе зрозуміти ризики поширення пташиного грипу на людей.

Віруси пташиного грипу постійно циркулюють серед свійських та диких птахів, але рідко заражають людей. Проте еволюція вірусів, що збільшується зі зростанням популяцій свійської птиці, викликає серйозне занепокоєння. Згодом вони можуть перетворитися на вірус, який легко поширюється серед людей і загрожує перерости в пандемію.

Читайте також: У Китаї виявили перший випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

Китай, який є найбільшим у світі виробником м'яса птиці та основним виробником качок, вакцинує свійську птицю від пташиного грипу, але вакцина, використана торік, може лише частково захистити від нових вірусів, запобігаючи великим спалахам, але дозволяючи вірусу продовжувати циркулювати.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-