У Польщі затримали українця, який перевозив у мікроавтобусі 41 мігранта

У Польщі затримали українця, який перевозив у мікроавтобусі 41 мігранта

Фото
Укрінформ
Громадянин України перевозив в Польщі у вантажному мікроавтобусі на чеських номерах 41 нелегального мігранта з Іраку й Туреччини.

Польська поліція затримала мікроавтобус Fiat Ducato для перевірки уночі 25 жовтня на автомагістралі A2 в Любуському воєводстві (захід РП), інформує офіційний сайт польської поліції, передає Укрінформ.

Як зазначається, водієм мікроавтобусу був громадянин України, на місці пасажира також сидів українець. Під час перевірки вантажного відділу мікроавтобусу поліцейські виявили 41 нелегального мігранта: 37 громадян Іраку і чотирьох громадян Туреччини. Серед них були 20 чоловіків, 6 жінок і 15 дітей, п’ятеро вимагали лікарського огляду.

Читайте також: У Любліні в гуртожитку знайшли мертвим студента з України

Поліцейські затримали водія та усіх мігрантів. Подальші дії з ними виконуватимуть польські прикордонники.

Як повідомлялося, польсько-білоруський та литовсько-білоруський кордон щодня намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів із Близького Сходу та країн Африки. З польського боку кордону їм нелегально допомагають у подальшому перевезенні на захід Європи.

Читайте також: Польща збільшить кількість військовослужбовців на кордоні з Білоруссю

Варшава на початку вересня запровадила надзвичайний стан на кордоні з РБ, звинувачуючи режим Лукашенка у гібридних діях проти Польщі та країн Балтії.

Сейм Польщі проголосував за спецзакон, яким передбачається збудувати cучасне загородження на кордоні Польщі з Білоруссю, Росією та Україною.

Фото: policja.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-