Байден і Варфоломій обговорили глобальні виклики – Білий дім

Байден і Варфоломій обговорили глобальні виклики – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден і Вселенський патріарх Варфоломій зустрілися в понеділок у Вашингтоні й обговорили спільну відповідь на найбільш актуальні глобальні виклики.

Про це повідомили в понеділок у Білому домі, передає Укрінформ.

«Президент Джозеф Байден зустрівся сьогодні з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм і привітав його з тридцятиріччям морального й духовного лідерства на посаді Вселенського патріарха», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Вселенський патріарх Варфоломій прибув у США – що передбачає візит

За інформацією Білого дому, сторони обговорили зусилля з протидії змінам клімату, припинення глобальної пандемії COVID-19, а також важливість збереження релігійної свободи як основного права людини.

«Зустріч підкреслила важливу роль, яку відіграють релігійні громади у протистоянні низці глобальних викликів, що постають перед усіма нами», - підкреслили в Білому домі.

Президент Байден також привітав Вселенського патріарха зі швидким одужанням після його перебування в лікарні.

Читайте також: Патріарха Варфоломія виписали з лікарні у Вашингтоні

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня пресслужба архиєпархії повідомила, що патріарха Варфоломія госпіталізували в лікарню Університету Джорджа Вашингтона пізно ввечері через погіршення самопочуття. Це пояснювалося «довгим перельотом та навантаженим графіком». Наступного дня, 25 жовтня, Варфоломія виписали з лікарні, де він пройшов медичне обстеження на початку свого 12-денного візиту до США.

Фото: N.Manginas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-