Вселенський патріарх Варфоломій прибув у США – що передбачає візит

Вселенський патріарх Варфоломій прибув у США – що передбачає візит

Укрінформ
Його Всесвятість Вселенський патріарх Варфоломій прибув з візитом у США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку Американської архієпархії Вселенського Патріархату в США.

«Офіційний візит, був перенесений з травня 2020 року через глобальну пандемію. Це перший візит Його Всесвятості до Сполучених Штатів з 2009 року», - йдеться у повідомленні.

Після прибуття Вселенський Патріарх звернувся з промовою, в якій наголосив, що свобода віросповідання закладена у Конституції США.

Читайте також: Українці вітають Вселенського патріарха з 30-річчям інтронізації

«Ми, побожні діти Константинопольської Матері-Церкви, сьомий раз, протягом вашого патріаршого служіння, вітаємо вас із відкритими серцями серед нас... Нас охоплюють глибокі емоції та велика радість, бо бачимо у вашій поважній особі втілення Святої Великої Церкви Христової, якою ви вже керуєте протягом тридцяти років - найдовшого в історії патріаршого служіння», - привітав Вселенського Патріарха архієпископ Американський, іпертим та екзарх Атлантичного і Тихого океанів Елпідофор.

В аеропорту Вселенського Патріархі серед духівництва та дипломатів зустрічала Надзвичайний та Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова.

Читайте також: У Вселенському патріархаті у Стамбулі провели святкову літургію українською

24 жовтня Вселенський Патріарх Варфоломій очолить Всеправославну хоростасію (служіння з предстоянням ієрарха у спеціальному місці, хоросі - ред.) в Софійському соборі у Вашингтоні, в окрузі Колумбія, і представить новопризначених сенаторів від Православ’я та Еллінізму. Далі відбудеться спільний обід із Софійською громадою. Увечері на честь візиту Його Всесвятості буде організовано урочистий прийом в готелі Mayflower.

Візит триватиме до 3 листопада.

GOA / D. Panagos

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-