Президента Узбекистану Мірзійоєва переобрали на другий термін

Президента Узбекистану Мірзійоєва переобрали на другий термін

Укрінформ
Президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв переобраний на другий термін за підсумками виборів, що відбулися в неділю.

Про це повідомляє Газета.uz, передає Укрінформ.

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими в понеділок головою Центральної виборчої комісії Зайніддіном Нізамходжаєвим, за Шавката Мірзійоєва, кандидата від Ліберально-демократичної партії, проголосували 80,1% виборців. ЦВК оголосила його обраним президентом.

Алішер Кадиров від партії «Міллій тікланіш» отримав 5,5% голосів, Максуда Варісова від Народно-демократичної партії - 6,6%, Бахром Абдухалімов від Соціал-демократичної партії «Адолат» - 3,4% і Нарзулла Обломурадов від Екологічної партії - 4,1%.

Нізамходжаєв зазначив, що вибори відбулись в умовах "реальної конкуренції між кандидатами, відповідно до міжнародних стандартів і національного законодавства".

Читайте також: Узбекистан не планує відкривати кордон з Афганістаном - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 жовтня, в Узбекистані пройшли президентські вибори. Перед виборами держава посилила правила поведінки громадян в Інтернеті, а також тиск на журналістів і блогерів.

Напередодні голосування міжнародні спостерігачі розкритикували виключення опозиції з виборчого процесу. Жодного опозиційного кандидата не було зареєстровано, права на зібрання громадян порушувалися, а ЗМІ були обмежені у вільному висвітленні виборчої кампанії, заявили в Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-