Узбекистан не планує відкривати кордон з Афганістаном - МЗС

Узбекистан не планує відкривати кордон з Афганістаном - МЗС

Укрінформ
Кордон між Узбекистаном та Афганістаном повністю закрито, і найближчим часом в у Ташкенті не планують відкривати пункт пропуску між двома країнами.

Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому пресслужбою МЗС Узбекистану, передає Укрінформ.

«З метою забезпечення безпеки на цей час узбецько-афганський кордон повністю закритий, і наземний перетин через КПП «Термез» не здійснюється», - так в МЗС прокоментували повідомлення ЗМІ про нібито готовність Узбекистану відкрити кордони для біженців із сусідньої країни.

При цьому підкреслюється, що в найближчій перспективі відкриття КПП «Термез» на узбецько-афганському кордоні не планується.

«Міністерство закордонних справ знову заявляє, що Республіка Узбекистан не приймає афганських біженців на своїй території, сприяє в транзиті, що передбачає їх суворо обмежене за часом перебування в країні», - йдеться в заяві.

Читайте також: Німеччина допоможе грошима сусідам Афганістану - Маас

У МЗС додали, що Узбекистан твердо прихильний «підтримці традиційно дружніх і добросусідських відносин з Афганістаном і принципам невтручання у внутрішні справи сусідньої країни».

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул і почали без бою заходити в місто. Невдовзі представник політичного офісу «Талібану» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані.

19 серпня «Талібан» проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-