У Мюнхені суд дав 10 років жінці, яка працювала на ІДІЛ

У Мюнхені суд дав 10 років жінці, яка працювала на ІДІЛ

Укрінформ
Вищий регіональний суд Мюнхена призначив покарання у вигляді 10 років ув’язнення громадянці ФРН, яка брала участь у діяльності ІДІЛ в Іраку.

Вирок було оголошено в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дженніфер В. визнана «винною у причетності до терористичної організації за кордоном, у сприянні спробі вбивства та спробі військових злочинів та злочинах проти людяності».

Повідомляється, що жінка, якій зараз 30 років, приєдналась до ІДІЛ в Іраку в 2014 році, там вийшла заміж за бойовика організації.

Також судом враховано, що донька засудженої, яку та привезла з собою до Іраку, померла в 2015 році у віці 5 років через жорстоке поводження з нею. Дитину прикули ланцюгом у дворі під палючим сонцем без питної води.

Читайте також: У Києві затримали терористку «ІДІЛ»

Після повернення В. додому, в Нижню Саксонію в 2015 році, жінка долучилась до місцевих салафітів. У 2018 році вона була заарештована, через рік розпочався судовий процес, який тривав майже 2,5 роки. Обвинувачення вимагало довічного ув'язнення, захист - два роки ув’язнення.

Чоловік В. також має постати перед судом у Франкфурті-на-Майні.

Читайте також: Рада ЄС на рік продовжила санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Як повідомлялося, у середині минулого десятиліття понад 1000 громадян Німеччини вирушили до Сирії та Іраку з намірами вступити в лави ІДІЛ з ідеологічних міркувань. Приблизно чверть з них – жінки. Відомо, що багато з них утримуються у в'язницях в Іраку. Федеральний уряд Німеччини нині намагається повернути цих людей. Особливу увагу надано питанню повернення жінок, багато з яких уже мають дітей. У ФРН на них здебільшого чекають місцеві суди.

Фото: Peter Kneffel/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-