Рада ЄС на рік продовжила санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Рада ЄС на рік продовжила санкції проти ІДІЛ та Аль-Каїди

Укрінформ
Рада міністрів ЄС із закордонних справ, засідання якої проходить сьогодні у Люксембурзі, продовжила на наступні 12 місяців, до 31 жовтня 2022 року, санкції проти Ісламської держави та проти терористичної організації Аль-Каїда.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у понеділок на сайті Європейської Ради.

«Рада ЄС сьогодні переглянула існуючі обмежувальні заходи проти ІДІЛ та Аль-Каїди, а також проти осіб, груп, підприємств та установ, що з ними асоційовані, та продовжила дію режиму санкцій на наступні 12 місяців, до 31 жовтня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі до санкційного списку ЄС включені шість осіб, на яких поширюється заборона на подорожі до ЄС та заморожування активів. На додаток, європейським персонам або установам заборонено передавати у розпорядження цих осіб, що включені до переліку, будь-які фонди або інші економічні ресурси.

Читайте також: ІДІЛ взяла відповідальність за теракт у афганській мечеті

Існуючий режим дозволяє Євросоюзу застосовувати цільові обмежувальні заходи проти осіб, причетних до терористичних актів, до підтримки або до вербування людей для участі в ІДІЛ, Аль-Каїді або пов’язаних із ними організаціях.

Згадані автономні обмежувальні заходи ЄС доповнюють санкції, що застосовуються проти ІДІЛ та Аль-Каїди за рішенням ради Безпеки ООН.

Як повідомлялося, торік до рішення ЄС про продовження дії санкцій, що були введені Євросоюзом у 2016 році в рамках спільної закордонної та безпекової політики проти ІДІЛ та аль-Каїди, приєдналася Україна та ще 10 держав, включаючи Молдову, Вірменію і Грузію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-