У Нагірному Карабасі відкриють міжнародний аеропорт

У Нагірному Карабасі відкриють міжнародний аеропорт

Фото
Укрінформ
У Фізулі, що в Нагірному Карабасі, побудували перший аеропорт, відкриття якого відбудеться 26 жовтня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеканал TRT Haber.

«Міжнародний аеропорт Фізулі, перший аеропорт, побудований Азербайджаном на звільненій від окупації території Нагірного Карабаху, буде введено в експлуатацію 26 жовтня», - повідомляє телеканал.

В урочистій церемонії візьме участь президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який відвідає Азербайджан з одноденним візитом.

У Нагірному Карабаху відкриють міжнародний аеропорт // Фото: azertag.az

Читайте також: Україна веде переговори про продаж продовольчих товарів у Нагірному Карабаху

Як відомо, у вересні цього року було здійснено тестовий пасажирський та вантажний рейси з аеропорту в Баку до нового аеропорту в Фюзулі. Переліт займає 35 хвилин. Новий аеропорт мають намір активно використовувати для відправки в Нагірний Карабах вантажів. Будівництво аеропорту було розпочате 15 січня цього року.

Нагадаємо: Вірменія та Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Читайте також: НАТО не планує розгортати системи озброєння в космосі – Столтенберг

10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій в Нагірному Карабаху. Згідно з домовленістю, сторони конфлікту мають залишатися на займаних позиціях, а в регіон уводилися російські «миротворці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-