Туск очолив найбільшу опозиційну партію Польщі

Туск очолив найбільшу опозиційну партію Польщі

Укрінформ
Експрезидент Євроради Дональд Туск офіційно став головою найбільшої опозиційної партії Польщі “Громадянська платформа” (PO).

Під час загальних виборів керівника партії та лідерів партійних структур у регіонах Туска підтримали 97,4% членів політсили, які взяли участь в голосуванні, передає кореспондент Укрінформу.

“Дякую і вітаю усіх переможців”,- написав Туск у Твітері з цього приводу.

Вибори партійних лідерів в РО відбулися в суботу, а в неділю було оголошено результати. Вибори мали загальний характер: усі члени партії мали право проголосувати у регіональних офісах партії по всій країні.

Читайте також: Туск закликав співвітчизників «рятувати Польщу» від виходу з ЄС

Як відомо, Туск був одним зі співзасновників РО у 2001 році, упродовж 2007-2014 років він був прем’єр-міністром у коаліції РО-PSL (Польська селянська партія - ред.). Після обрання президентом Євроради (2014-2019 рр.) Туск залишив польську політику. З 2019 року він є головою ЄНП, до якої входить і PO.

Читайте також: Повернення Туска: між відомим минулим і невідомим майбутнім

У липні цього року Туск повернувся до польської політики і почав виконував обов’язки лідера РО до моменту проведення виборів у партії. Колишній президент Євроради повернувся до польської політики на тлі значного падіння рейтингу РО. Після його повернення до польської політики рейтинг РО зріс до приблизно 25%. Зараз "Громадянська платформа" за рівнем підтримки поступається лише правлячій "Об'єднаній правиці" Ярослава Качинського.

Наступні парламентські вибори в Польщі мають відбутися восени 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-