У Японії зупинили реактор АЕС через загрозу тероризму

У Японії зупинили реактор АЕС через загрозу тероризму

Укрінформ
Ядерний реактор у японській префектурі Фукуї був зупинений в суботу, всього за чотири місяці після відновлення його роботи, оскільки керуюча компанія не змогла вкластися у терміни, встановлені регуляторами для впровадження у себе належних антитерористичних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

Призупинення роботи реактора атомної електростанції “Міхама” компанії Kansai Electric Power Co. відбулося раніше кінцевого терміну для виконання таких заходів.

Тепер, після проходження перевірки з безпеки, комунальне підприємство має на меті внести необхідні зміни в роботу своїх об’єктів та відновити функціонування об'єкту.

У червні цього року реактор № 3 вперше за приблизно 10 років відновив роботу та став першим в Японії блоком, що працював після крайнього 40-річного терміну служби, запровадженого новими правилами, встановленими після катастрофи на Фукусімі 2011 року.

Читайте також: Афганістан: Талібан-2 виявився прийнятнішим за Талібан-1

Реактор припинив роботу після аварії на Фукусімі, спровокованої потужним землетрусом та цунамі. Згодом регулятор дав зелене світло реактору №3 після перевірки дотримання заходів безпеки.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-