Із Косова виганяють двох російських дипломатів

Із Косова виганяють двох російських дипломатів

Укрінформ
Уряд частково визнаної Республіки Косово оголосив двох осіб із Офісу зв'язку Російської Федерації в Приштині персонами нон грата.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Балканський оглядач із посиланням на заяву косовського президента Вьоси Османі на її офіційній сторінці в Фейсбуці.

«Цього тижня я попросила віцепрем’єр-міністра, міністра закордонних справ... оголосити персоною нон грата двох посадових осіб Управління зв’язку Російської Федерації в Косові через їхню шкідливу діяльність, яка порушила національну безпеку та конституційний лад Республіки Косово. Сьогодні МЗС ухвалило рішення про визнання цих двох російських чиновників небажаними особами і одночасно повідомило про необхідність виконання цього рішення правоохоронні та відповідні органи», - зазначила Османі.

Читайте також: Через сутички в Косово постраждали шестеро поліцейських

Також президент цієї частково визнаної балканської держави наголосила на «відданості інституцій Республіки Косово боротьбі зі злоякісним впливом Російської Федерації та її союзників у регіоні, які мають на меті підірвати наші досягнення та досягнення Сполучених Штатів, НАТО та ЄС».

Цьогоріч сусідня з Косово Північна Македонія теж видворила двох російських дипломатів. Македонський уряд пояснив таке рішення закликом чеської влади підтримати Прагу в зв'язку зі скандалом через вибухи на військовому складі під Врбетіце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-