Лідери ЄС підтвердили дату проведення саміту Східного партнерства

Лідери ЄС підтвердили дату проведення саміту Східного партнерства

Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС під час зустрічі у Брюсселі обговорили підготовку до саміту Східного партнерства та підтвердили, що цей захід відбудеться 15 грудня цього року.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у резолюції саміту, в частині, що присвячена зовнішнім відносинам. Цей документ оприлюднений на сайті Європейської Ради

«Європейська Рада також обговорила підготовку до саміту Східного партнерства, який буде проведено 15 грудня 2021 року. Відносини ЄС із цим регіоном продовжують мати ключову стратегічну важливість. Європейська Рада повторила свій заклик до влади Білорусі звільнити всіх політичних в’язнів», - йдеться у документі.

Читайте також: Науседа: Грудневий саміт Східного партнерства має наблизити членство України в ЄС

Як повідомлялося, 21-22 жовтня у Брюсселі проходить саміт ЄС. Під час засідання у четвер глави держав та урядів розглянули питання дотримання верховенства права в країнах ЄС, заходи реагування на різке зростання цін на енергоносії, координацію боротьби з COVID-19. Серед інших питань лідери ЄС розглянули підготовку самітів з країнами Азії та Східного партнерства.

У п’ятницю саміт ЄС продовжує свою роботу. Як очікується, лідери ЄС розглянуть питання торгівлі та зміцнення зовнішніх кордонів ЄС.

Фото: Eastern Partnership Youth Forum 2017

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-