ООН створила фонд для фінансової допомоги Афганістану

ООН створила фонд для фінансової допомоги Афганістану

Укрінформ
Програма розвитку ООН (ПРООН) засновувала спеціальний цільовий фонд для надання фінансової допомоги населенню Афганістану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

Мета створення фонду полягає у вливанні ліквідності в афганські домогосподарства, щоб допомогти їм вижити протягом цієї зими та залишитися на батьківщині, незважаючи на складнощі.

"Ми повинні втрутитися, ми повинні стабілізувати народну економіку, й на додаток -порятунок життів. Ми повинні виділити гроші на це", - сказав адміністратор ПРООН Ахім Штайнер.

Читайте також: Наслідки безладу в Афганістані може відчути навіть Європа – МВФ

Він додав, що Німеччина пообіцяла внести 50 мільйонів євро до цього фонду, і що вона підтримує зв'язок з іншими донорами для подальшої мобілізації ресурсів.

"Тому що інакше ми дійсно зіткнемося зі сценарієм цієї зими та наступного року, коли мільйони афганців просто не зможуть залишатися на своїй землі, у своїх оселях, у своїх селах та вижити. Наслідки цього легко зрозуміти ," - додав Штайнер.

Читайте також: Таліби не отримають доступ до резервів центрального банку Афганістану

Як повідомлялося, після виведення військ міжнародної коаліції з Афганістану таліби 15 серпня вранці оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці країни. Згодом Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-