У Польщі  показали, як мігранти штурмують кордон за підтримки білоруських спецслужб

У Польщі показали, як мігранти штурмують кордон за підтримки білоруських спецслужб

Відео
Укрінформ
Нелегальні мігранти, які тривалий час перебувають на польсько-білоруському кордоні в районі населеного пункту Уснаж Гурний у середу спробували силоміць перетнути кордон, використовуючи колоди дерев для усунення колючого дроту.

Як інформує Прикордонна служба Польщі у Твіттері, спроба силового перетину кордону відбувалася за підтримки білоруських служб, передає Укрінформ.

На відео, яке розповсюдили польські прикордонники, видно кільканадцять осіб, які кидають колоди дерев на колючий дріт, палками намагаються зробити прогалину у загородженні. Вони припиняють свої дії після того як польські прикордонники розпиляють в їх бік, ймовірно, перцевий газ. На відео видно як біля мігрантів стоять представники білоруських служб з автоматами, які не перешкоджають їм ламати загородження на кордоні.

Раніше польські прикордонники інформували, що останнім часом мігранти групами до 100 осіб і більше кілька разів намагалися силоміць перетнути кордон з Польщею, знищуючи загороду з колючого дроту з польського боку кордону.

Читайте також: Литва висловила Білорусі протест через неодноразові порушення кордону

За минулу добу польські прикордонники зафіксували 424 спроби нелегального перетину кордону, від початку жовтня – понад 10 тисяч.

Як відомо, Варшава на початку вересня запровадила надзвичайний стан на кордоні з РБ, звинувачуючи режим Лукашенка у гібридних діях проти Польщі та країн Балтії.

Сейм Польщі проголосував за спецзакон, яким передбачається збудувати cучасне загородження на кордоні Польщі з Білоруссю, Росією та Україною.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-