Литва висловила Білорусі протест через неодноразові порушення кордону

Литва висловила Білорусі протест через неодноразові порушення кордону

Укрінформ
МЗС Литви викликало представника посольства Білорусі у Вільнюсі і вручило йому ноту у зв'язку з неодноразовими порушеннями державного кордону. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті литовського зовнішньополітичного відомства.

«20 жовтня Міністерство закордонних справ Литви викликало представника посольства Білорусі в Литві і вручило дипломатичну ноту, в якій було висловлено рішучий протест проти неодноразових порушень державного кордону Литви», - йдеться в повідомленні.

Ноту вручено через порушення кордону в Друскінінкайському самоврядуванні, на території, підконтрольній Друскінінкайській прикордонній заставі Варенського прикордонного загону Служби охорони держкордону, коли білоруський прикордонник підійшов до литовського прикордонного стовпа №0133.

МЗС Литви вимагає, щоб Білорусь якомога швидше представила роз'яснення з приводу інциденту, що стався, і вжила необхідних заходів, щоб у майбутньому подібного не повторилося.

Читайте також: Польща і Литва просять посилити євросанкції проти Білорусі за «гібридну атаку» на кордоні

Зовнішньополітичне відомство Литви також засудило організацію білоруською владою потоків нелегальних мігрантів із Білорусі, репресії, які тривають проти громадянського суспільства, а також закликало звільнити всіх політичних в'язнів і незаконно утримуваних осіб.

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Читайте також: У Польщі впіймали підозрюваного у шпигунстві для Білорусі

У червні 2021 року мінський режим ініціював мігрантську кризу, організувавши потік нелегальних мігрантів до кордону країн ЄС і НАТО - Литви, Латвії, Польщі. Сусіди Білорусі називають це проявом «гібридної агресії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-