Зросла кількість республіканців, які хочуть, аби Трамп ішов у президенти

Зросла кількість республіканців, які хочуть, аби Трамп ішов у президенти

Укрінформ
78% республіканців висловили бажання, аби експрезидент США Дональд Трамп балотувався на посаду президента у 2024 році.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Квінніпекським університетом у жовтні.

Відзначається, що кількість республіканці, котрі хочуть участі Трампа в перегонах, значно зросла: у травні таких було 66% (при 30% проти).

Водночас більшість американців (58%) зазначили, що не хочуть, аби він знову йшов на президента. Серед демократів таких 94%, серед незалежних – 58%.

Трохи більше половини (51%) вважають, що Трамп скоріше негативно впливав на американську політику, тоді як 41% відзначають його переважно позитивний вплив.

Щодо впливу Трампа на Республіканську партію, то майже половина американців (49%) гадають, що він був негативний, тоді як 43% – позитивний.

Читайте також: У Байдена заявляють, що Трамп намагався підірвати конституцію США

Близько половини опитаних (51%) вважають, що Трамп підриває демократію після президентських виборів 2020 року, 39% кажуть, що він її захищає.

Незначна більшість американців (52%) кажуть, що сьогодні країні живеться гірше, ніж рік тому. При цьому 76% демократів відзначають покращення життя, 94% республіканців та 56% незалежних – погіршення.

Фото: Great again

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-