У Британії підіймають питання про обмеження споживання м’яса

У Британії підіймають питання про обмеження споживання м’яса

Укрінформ
Британський науковець із Оксфордського університету Марк Спрінгманн закликав на законодавчому рівні обмежити споживання м’яса в Об’єднаному Королівсті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian, де вчений розмістив свою статтю.

Так, згідно зі статистикою, яку наводить учений, за останні 10 років споживання м’яса у Великій Британії скоротилося на 17%.

«Незважаючи на те, що політики та громадськість все ще вважаються спірною темою, існує твердий науковий консенсус, що високий рівень споживання м’яса надзвичайно шкідливий для нас та навколишнього середовища. Те, що можна вважати хорошою новиною, насправді слід сприймати як заклик до рішучої політики, яка пріоритетно ставить здоров'я британських громадян та планети», - зазначає Спрінгманн.

Читайте також: Як у Києві найдовшу в світі шаурму готували

Британський учений підкреслює, що «навіть сам принц Чарльз закликав людей припинити їсти м’ясо та молочні продукти в певні дні тижня».

Але, незважаючи на це, британці продовжують вживати багато червоного м'яса.

Фахівець нагадав, що у Великій Британії десятки тисяч смертей від серцево-судинних захворювань і раку, які можна було попередити, були пов'язані зі споживанням червоного і переробленого м'яса.

«Тим не менш, незважаючи на цю надзвичайну ситуацію в галузі громадського здоров'я та навколишнього середовища, політики, схоже, не бажають робити серйозні кроки, які допомогли б створити більш здорову і стійку продовольчу систему», - стверджує науковець.

Посилаючись на дані служби громадської охорони здоров'я Англії, Спрінгманн нагадав, що в день можна їсти максимум 51 г червоного або переробленого м'яса.

«Оновлення національної програми споживання, з урахуванням останніх наукових даних, стане важливим першим кроком до скорочення 30 тис. щорічних смертей, пов'язаних зі споживанням червоного і переробленого м'яса у Великій Британії», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-