ФБР обшукує будинок російського олігарха Дерипаски у Вашингтоні

ФБР обшукує будинок російського олігарха Дерипаски у Вашингтоні

Укрінформ
Агенти ФБР у вівторок прийшли з обшуком до будинку російського олігарха Олега Дерипаски у Вашингтоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал NBC News

Зазначається, що репортери телеканалу перебувають поблизу будинку Дерипаски, оточеного агентами ФБР.

За даними телеканалу, співробітники ФБР увійшли в будинок російського олігарха, імовірно, для здійснення обшуку. Причини проведення обшуку поки невідомі.

Прессекретар ФБР сказав, що агенти проводить «правоохоронну діяльність в домі», але не уточнює, в чому саме справа.

Як повідомляє Інтерфакс із посиланням на представника російського олігарха Ларису Бєляєву, Олег Дерипаска не є власником будинків в США, в яких проводить обшуки ФБР.

"ФБР дійсно в даний час проводить обшуки в будинках, що належать родичам Олега Дерипаски. Обшуки проводяться на підставі двох судових ордерів, пов'язаних з американськими санкціями. Будинки, про які йде мова, розташовані в Нью-Йорку і Вашингтоні, сам Олег Дерипаска їх власники не є", - повідомила Бєляєва.

Слід зазначити, що Олег Дерипаска був серед двох десятків російських олігархів та чиновників, щодо яких рішенням Міністерства фінансів США у квітні 2018 року були запроваджені санкції за «ворожі дії Росії по всьому світу». Окрім Дерипаски в цьому списку опинилися ще 8 пов’язаних із олігархом компаній.

Читайте також: Наближених до Путіна олігархів підозрюють у відмиванні майже €2 мільярдів – ЗМІ

Але в 2019 році США зняли санкції з трьох компаній Дерипаски після того, як він відмовився від контролю над ними. Проте через рік агентство Bloomberg повідомило, що європейські чиновники направили владі США звіт, у якому зазначалося, що Дерипаска зберіг значний вплив на одну з цих компаній (En+).

Дерипаска займає 37 місце в рейтингу найбагатших бізнесменів РФ за версією Forbes. Журнал оцінює його статки в 16,8 мільярда доларів.

Російський мільярдер потрапив в число бізнесменів, яких американський мінфін вважає близькими до президента Росії Володимира Путіна. Ім'я Дерипаски фігурувало в розслідуванні передбачуваного втручання Росії в президентські вибори в США.

Також він - колишній діловий партнер американського юриста Пола Манафорта, котрий керував передвиборчим штабом Дональда Трампа в 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-