В Ізраїлі на дні моря знайшли 900-річний меч лицаря-хрестоносця

В Ізраїлі на дні моря знайшли 900-річний меч лицаря-хрестоносця

Фото
Укрінформ
Ізраїльський аквалангіст знайшов на дні Середземного моря меч, якому близько 900 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NEWSru.co.il.

"Меч - дуже рідкісна знахідка. Він чудово зберігся. Швидше за все, він належав лицареві-хрестоносцю. Меч був покритий нальотом, наскільки можна судити, він виготовлений з заліза. Дивно, як легко такий предмет переміщує тебе до іншої епохи - лицарів, обладунків та мечів", - розповів інспектор відділу Управління з боротьби з розкраданнями Ізраїля Нір Дістельфельд.

Зауважується, що житель Шломо Кацин з міста Атліт відправився 16 жовтня пірнати в море. Під час занурення він побачив старовинні артефакти, які, найімовірніше, були поховані під шаром піску, змитого сильними хвилями.

Читайте також: Біля Помпеї знайшли скелет чоловіка, який загинув під час виверження вулкана

Найбільший інтерес серед знахідок викликає меч, якому близько 900 років. Довжина його леза становить майже метр, а рукоятки - 30 сантиметрів.

Шломо вирішив, що знахідка може бути вкрадена і, прихопивши меч, що обріс черепашками, він вийшов з води і негайно зв'язався з Управлінням старожитностей Ізраїля. Меч було передано державі, а Кацин отримав почесну грамоту.

Як повідомляв Укрінформ, під час розкопок, що проводяться Управлінням старожитностей Ізраїля в місті Явне, було виявлено давній виноробний комплекс.

Фото Управління старовини Ізраїлю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-