В Ізраїлі знайшли найбільший у світі центр виноробства Візантійської епохи

В Ізраїлі знайшли найбільший у світі центр виноробства Візантійської епохи

Фото
Укрінформ
Під час розкопок, які проводяться Управлінням старожитностей Ізраїлю в місті Явне, було виявлено стародавній виноробний комплекс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NEWSru.co.il.

В Ізраїлі знайшли масштабний виноробний комплекс, якому 1500 років / Фото: Асаф Перець, Янів Берман, Упарвління старожитностей Ізраїлю

Археологічне відкриття, яке було зроблене перед будівництвом нового житлового району, свідчить про те, що у Візантійську епоху це місто було найбільшим у світі центром виноробства.

Розкопано величезну промислову зону, що досягла свого розквіту близько 1500 років тому. Вона складалася щонайменше з п'яти виноробень, а також гончарних майстерень, де виготовляли глечики.

Читайте також: Турецькі археологи розкопали місто віком близько шести тисяч років

Площа кожної виноробні сягала 225 квадратних метрів. Навколо басейнів, де виноград чавили ногами, розміщувалися місткості для бродіння. Неподалік були облаштовані величезні склади, з яких глечики з вином поставлялися в порти та розходилися по Європі та Африці. А загальна площа "промзони" - кілька гектарів.

"Ми були здивовані, виявивши настільки складним є підприємство, яке виробляло вино в промислових об'ємах. Особливе здивування викликали ніші в формі мушлі, які служили для оздоблення. Вони свідчать про багатство власників виноробень", - кажуть археологи.

Читайте також: Археологи розкопали в Ольвії мармуровий карниз часів Римської імперії та ритуальне поховання

Як повідомляв Укрінформ, Відомство старожитностей Ізраїлю заявило, що в Єрусалимі було виявлено ​​приватний туалет, якому близько 2 700 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-