У Білорусі через коронавірус призупинили планову меддопомогу

У Білорусі через коронавірус призупинили планову меддопомогу

Укрінформ
МОЗ Білорусі тимчасово призупинило надання планової медичної допомоги, щоб покращити якість допомоги пацієнтам з COVID-19.

Про це БЕЛТА повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

Як зазначається, відповідний наказ підписано 15 жовтня. Ним тимчасово призупинено надання планової медичної допомоги в амбулаторно-поліклінічних закладах охорони здоров'я. У тому числі йдеться про проведення диспансеризації, скринінгових заходів, надання реабілітаційної допомоги, виконання фізіотерапевтичних процедур, лікування у відділеннях денного перебування, надання планової стоматологічної допомоги.

Читайте також: За добу понад 600 нелегалів намагалися перебратися з Білорусі до Польщі

Наказ підписаний на підставі Положення про Міністерство охорони здоров'я Республіки Білорусь, затвердженого постановою Ради Міністрів від 28 жовтня 2011 року №1446, з метою вдосконалення надання медичної допомоги пацієнтам з інфекцією COVID-19.

Також внесено зміни в графік роботи амбулаторно-поліклінічної ланки Мінська і в рекомендації (тимчасові) про організацію надання медичної допомоги пацієнтам з інфекцією COVID-19.

Читайте також: «Постковід» із задишкою та проблемами з концентрацією може тривати рік – експерт

Видання Хартія-97 пише, що це відбувається на тлі різкого посилення епідемії COVID-19 в Білорусі.

Медики на умовах анонімності розповідають, що лікарні переповнені, а лікарі перевантажені, що тільки в одному мінському стаціонарі, відведеному під лікування хворих на коронавірусну інфекцію, помирає по 10-15 осіб за добу, тоді як, за офіційними даними, в цілому по країні вмирає менше.

Згідно з офіційними даними, за добу в Білорусі зареєстровано 1956 пацієнтів з COVID-19, виписано 1170.

Читайте також: У США відкривають клініку для людей з постковідним синдромом

Загалом з початку пандемії в Білорусі були зареєстровано 573 943 особи з позитивним тестом на COVID-19. Одужали 546 415 пацієнтів, у яких раніше був підтверджений діагноз COVID-19.

За весь період поширення інфекції на території країни померли 4 417 пацієнтів з виявленим коронавірусом.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок понеділка в світі загалом підтверджено 241 475 527 випадків COVID-19, зокрема 4 914 142 летальних. Одужали 218 718 136 осіб.

Фото: PA Images/Scanpix/LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-