Влада Венесуели перервала перемовини з опозицією

Влада Венесуели перервала перемовини з опозицією

Укрінформ
Уряд Венесуели вирішив призупинити діалог з опозицією після екстрадиції до США Алекса Сааба - довіреної особи президент країни Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Алекса Сааба, який є спецпосланцем Венесуели в Африканському союзі, затримали у червні 2020 року в Кабо-Верде у результаті спільної операції поліції цієї країни та Інтерполу. Він прямував з Венесуели до Ірану на приватному літаку.

У Штатах Сааба обвинувачують у відмиванні 350 млн доларів через американську фінансову систему на користь уряду Венесуели. Своєю чергою влада цієї країни вимагала звільнити затриманого.

Верховний суд Кабо-Верде задовольнив запит США на екстрадицію навесні 2021 року.

Читайте також: МЗС попереджає Поклонську: Сховатися не вийде навіть в Африці

У зв'язку з екстрадицією спецпосланця Венесуела заявила про припинення діалогу з опозицією. Голова урядової переговорної групи Хорхе Родрігес назвав таке рішення «виявом глибокого протесту проти брутальної агресії проти нашого делегата».

Нагадаємо, уряд та опозиція Венесуели у серпні погодилися розпочати діалог. Як очікувалося, це має привести до послаблення санкцій, запроваджених проти режиму Мадуро Сполученими Штатами, Євросоюзом та низкою інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-