МЗС попереджає Поклонську: Сховатися не вийде навіть в Африці

МЗС попереджає Поклонську: Сховатися не вийде навіть в Африці

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вже порушило перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності Наталії Поклонської, яку президент Росії призначив послом у цій країні.

Про це повідомив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко.

Він нагадав що колишня прокурор російської окупаційної адміністрації в Криму розшукується за державну зраду проти нашої держави, а також перебуває під санкціями України, ЄС, США, Канади та Японії.

«Сховатися не вийде навіть в Африці. МЗС України вже порушило перед урядом Кабо-Верде питання злочинної діяльності громадянки Поклонської», - зазначив Ніколенко.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін видав указ про призначення Поклонської, яка донедавна була депутатом Держдуми Росії, а до цього прокурором анексованого Криму, послом Росії в Кабо-Верде.

Читайте також: Янукович, Азаров, Табачник і не тільки: Радбез запровадив санкції

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова у виступі перед учасниками саміту Кримської платформи заявила, що правоохоронці наразі вирішують питання про застосування заочного притягнення до відповідальності колишнього українського юриста Наталії Поклонської, яка була «прокурором Криму».

11 червня цього року в Офісі генерального прокурора поінформували, що Україна завершила розслідування стосовно восьми колишніх високопосадовців Криму, які сприяли окупації півострова.

За інформацією агентства, розслідування завершено щодо Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Наталії Поклонської, Юрія Дойникова, Сергія Абісова, Віктора Мельниченка, Рустама Теміргалієва, Петра Зими.

Читайте також: СБУ затримала росіянина, який був топчиновником окупаційної влади Криму

За результатами спеціального досудового розслідування матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення у порядку ст. 290 Кримінально процесуального кодексу України, після чого обвинувальний акт буде скерований до суду для розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-