Штати провели переговори з Росією щодо енергетичної кризи в Європі

Штати провели переговори з Росією щодо енергетичної кризи в Європі

Укрінформ
США закликали уряд Росії докласти більше зусиль в контексті європейської енергетичної безпеки, боротьбі зі зміною клімату, забезпеченні свободи висловлення в інтернеті, а також покращення інвестиційного клімату РФ для іноземних компаній.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами переговорів високопоставлених представників адміністрації з віцепрем’єр-міністром РФ, передає Укрінформ.

«Перша заступниця держсекретаря Венді Шерман закликала Росію докласти більше зусиль для забезпечення європейської енергетичної безпеки», - зауважили в американському відомстві.

Читайте також: «Газовий» шантаж РФ: відповідь готується, але вона не буде швидкою

При цьому, американська сторона нагадала Росії про необхідність оголосити про більший внесок у протидію кліматичним змінам за Паризькою угодою – до того, як відбудеться засідання міжнародної кліматичної конференції в Глазго 31 жовтня.

Представники адміністрації США також закликали РФ забезпечити справедливе ставлення до американських компаній на російському ринку та зняти занепокоєння щодо торговельного й інвестиційного клімату в Росії.

Окремо представники США підкреслили постійну прихильність Америки свободі висловлення поглядів в інтернеті.

З американського боку у переговорах взяли участь перша заступниця держсекретаря США Вендні Шерман, заступник міністра економіки США Хосе Фернандес, а також спеціальний представник президента США Джон Керрі, який провів окрему зустріч. З російського боку був представлений, зокрема, віцепрем’єр-міністр Олексій Оверчук.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд на початку цього тижня здійснила візит до Москви, де зустрілася з представниками російської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-