Лукашенко підписав закон про припинення угоди з ЄС про реадмісію

Лукашенко підписав закон про припинення угоди з ЄС про реадмісію

Укрінформ
Олександр Лукашенко підписав закон про призупинення дії угоди між Білоруссю і Євросоюзом про реадмісію осіб, які перебувають без дозволу.

Він опублікований на національному правовому інтернет порталі, передає Укрінформ.

«Зупинити дію Угоди між Україною та Республікою Білорусь та Європейським Союзом про реадмісію осіб, які перебувають без дозволу, підписаної у Брюсселі 8 січня 2020 року», - йдеться у документі.

Зазначена Угода визначає механізм передачі, прийняття та повернення осіб, які порушили умови в'їзду, перебування і проживання. Вона була підписана у січні 2020 року.

Однак з нинішнього літа Білорусь практично перестала виконувати її умови.

Як повідомлялося, закон про припинення угоди про реадмісію було прийнято парламентом Білорусі 4 жовтня. Його у вересні вніс Лукашенко. У пресслужбі Лукашенка заявили, що документ підготовлений урядом в рамках заходів у відповідь на «недружні дії, вжиті ЄС і його державами-членами щодо Білорусі».

Режим Лукашенка після санкцій з боку ЄС спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею.

Уряди трьох країн були змушені ввести надзвичайний стан в районах, що межують з Білоруссю. При цьому Мінськ обвинувачував європейських сусідів у «жорстокому» поводженні з мігрантами та порушенні прав людини.

Читайте також: До МЗС Польщі знову викликали білоруського дипломата

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, у тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-