Президент Філіппін запропонував щепити антиваксерів, поки вони сплять

Президент Філіппін запропонував щепити антиваксерів, поки вони сплять

Укрінформ
Президент Філіппін Родріго Дутерте запропонував щеплювати уві сні людей, які відмовляються від отримання вакцин проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Пошукайте їх у своєму селі, підемо туди, поки вони сплять та зробимо їм ін'єкції уві сні. Якщо вони не хочуть, підемо до їхніх осель та зробимо ін'єкцію вночі. Я зроблю це, я очолю цю ініціативу", — заявив Дутерте.

Раніше Міністерство охорони здоров’я Філіппін неодноразово підкреслювало, що вакцинація проти COVID-19 в країні не є обов’язковою. Усі щеплення вимагають надання особою інформованої згоди.

Читайте також: У Греції противники вакцинації відмовляються переливати кров від щеплених

У тій же промові Дутерте взяв на себе відповідальність за брак вакцин проти COVID-19 на початку року, заявивши, що він був безпорадний, оскільки уряд не міг знайти жодної компанії, яка б продала Філіппінам ці медзасоби.

Країна офіційно розпочала COVID-вакцинацію у березні 2021, тобто минув понад рік з того часу, як був зареєстрований перший випадок COVID-19 на Філіппінах.

Читайте також: Італійська прокуратура просить Telegram заблокувати чат антивакцинаторів

Станом на 10 жовтня понад 23,1 мільйона філіппінців вже повністю вакциновані проти COVID-19, тоді як близько 26,4 мільйона осіб отримали перше щеплення.

Як повідомлялося, у світі станом на ранок 13 жовтня зафіксували 239 481 625 випадків зараження коронавірусом. Зафіксовано 4 881 590 смертей, одужала 216 844 181 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-