Росію не покликали на міжнародний форум з кібербезпеки

Росію не покликали на міжнародний форум з кібербезпеки

Укрінформ
Російську сторону не запросили на віртуальну зустріч із 30 країнами, серед яких Україна, яка спрямована на посилення боротьби зі зростанням загрози кіберзлочинності у світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми ведемо активні дискусії з росіянами, але на цей конкретний форум їх не запросили для участі", - сказав високопоставлений чиновник адміністрації президента США Джо Байдена.

Він також додав, що це не означає, що Росія виключена від участі у майбутніх подібних зустрічах.

Чиновник також додав, що форум триватиме два дні й включатиме такі теми, як переслідування злочинців-вимагачів, використання дипломатії для протидії кібервимагачам та допомога країнам стати більш стійкими до таких кібератак.

Зазначається, що у цій зустрічі візьмуть участь представники з 30 країн, серед яких Україна, США, Велика Британія, Євросоюз, Японія та Ізраїль.

За словами деяких американських чиновників та аналітиків, російські кібербанди-вимагачі діють з мовчазного схвалення Кремля, але не контролюються безпосередньо російським урядом.

Читайте також: Росія вкрала у Британії формулу для «Спутник V» – The Sun

Як повідомляв Укрінформ, у Microsoft заявили, що першими трьома країнами, на які здійснювалися російські кібератаки з липня 2020 року до червня 2021 року, були США, Україна та Велика Британія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-