Китай вивчить десятки тисяч зразків крові з Уханя у пошуках перших антитіл проти COVID-19

Китай вивчить десятки тисяч зразків крові з Уханя у пошуках перших антитіл проти COVID-19

Укрінформ
Китай планує вивчити десятки тисяч зразків з банку крові в місті Ухань в рамках розслідування про походження COVID-19 на тлі зростаючих закликів до прозорості щодо появи вірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на китайського чиновника.

Зазначається, що у лютому група дослідників ВООЗ визначила до 200 тисяч зразків крові, в тому числі зібрані в останні місяці 2019 року, як можливе джерело ключової інформації, що могла б допомогти визначити, коли і де вірус вперше потрапив в людський організм.

Ці зразки зберігаються в Уханському центрі крові. Китайські офіційні особи заявили, що вони зберігаються протягом двох років на випадок, якщо вони знадобляться як докази в будь-яких судових процесах, пов'язаних із донорством крові.

Скоро для зразків почнуть минати терміни зберігання. Представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю повідомив CNN, що тестування відбудеться, щойно буде досягнуто дворічний ліміт зберігання зразків крові в банку.

За словами експертів, зразки, якщо їх правильно зберігати, можуть містити важливі ознаки перших антитіл, вироблених людьми проти COVID-19.

Доцент кафедри епідеміології Колумбійського університету Морін Міллер, вважає, що зразки можуть навіть показати, хто був заражений першим та де саме, а також їх вік і рід занять.

Вона також закликала Китай дозволити іноземним експертам спостерігати за цим процесом.

Доктор Вільям Шаффнер з відділу інфекційних захворювань медичного факультету університету Вандербільта припустив, що зразки можуть бути доставлені в Женеву або в інше нейтральне місце, щоб експерти ВООЗ могли взяти участь в тестуванні.

Читайте також: The Lancet розпустив групу науковців, які досліджували походження COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила наприкінці вересня, що планує відновити розслідування походження коронавірусу COVID-19 за участю нової команди вчених. До неї увійдуть близько 20 вчених, включно з фахівцями з лабораторної безпеки та біозахисту, а також генетики та експерти із хвороб тварин.

Експерти ВООЗ вже проводили схоже дослідження і навіть відвідували китайське місто Ухань, звідки пішла пандемія коронавірусу. Поновлення розслідування пов'язане з тим, що отриманих від вчених Китаю даних недостатньо, щоб відповісти на питання про походження коронавірусу.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 13 жовтня зафіксували 239 481 625 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 881 590 смертей, одужала 216 844 181 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-