ООН доставить в Афганістан гуманітарну допомогу

ООН доставить в Афганістан гуманітарну допомогу

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) планує найближчим часом направити до Афганістану три літаки з гуманітарною допомогою через територію Узбекистану.

Про це заявив представник УВКБ ООН, повідомляє Укрінформ з посиланням на UN News.

«Вантажі будуть доставлені повітрям в місто Термез, Узбекистан, а потім їх транспортують через прикордонний пункт Хайратан до Мазарі-Шаріфа. Літаками буде терміново доставлена необхідна гуманітарна допомога. Очікується, що перший рейс прибуде в середині жовтня», - заявив він.

Представник УВКБ Бабар Балох, перебуваючи в Кабулі, наголосив, що управління працює над створенням логістичних центрів у сусідніх з Афганістаном країнах, щоб надавати надзвичайну підтримку сотням тисяч внутрішніх переселенців.

За його словами, кількість афганців, які потребують підтримки, досягла 20 млн і продовжує збільшуватися з кожним днем.

12 жовтня лідери країн G20 погодилися залучити талібів до відправки гуманітарної допомоги до Афганістану, пише The Guardian.

ЄС запропонував виділити допомогу Афганістану на суму 1 млрд євро, заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Також МВФ і Світовий банк можуть надати допомогу.

Лідери G20 також погодилися з необхідністю забезпечити успішну боротьбу з тероризмом та не допустити того, щоб Афганістан становив загрозу для зовнішнього світу. Тому питання боротьби з тероризмом відіграватиме центральну роль у переговорах з талібами.

Читайте також: Гуманітарна допомога Афганістану має бути узгоджена – Меркель

Як повідомлялося, після виведення військ міжнародної коаліції з Афганістану таліби 15 серпня вранці оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці країни. Згодом Талібан заявив, що контролює всю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Фото: ЮНІСЕФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-