У ВООЗ рекомендують додаткове COVID-щеплення для людей з ослабленим імунітетом

У ВООЗ рекомендують додаткове COVID-щеплення для людей з ослабленим імунітетом

Укрінформ
Стратегічна консультативна група експертів по імунізації (SAGE) Всесвітньої організації охорони здоров'я у понеділок рекомендувала людям з ослабленим імунітетом отримати будь-яку додаткову дозу вакцин проти COVID-19, затверджених ВООЗ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Straits Times.

«SAGE рекомендувала особам з помірно і сильно ослабленим імунітетом запропонувати додаткову дозу будь-якої з вакцин від COVID-19, включених в список для екстреного застосування. Ці особи рідше реагують адекватно на вакцинацію після стандартної серії первинних вакцин і мають високий ризик важкого перебігу хвороби COVID-19», - зазначили у ВООЗ.

Крім того, наголошується, що особам віком від 60 років і старше, які були повністю щеплені вакцинами Sinovac та Sinopharm, слід запропонувати додаткову третю дозу цих же препаратів.

Читайте також: В AstraZeneca заявили, що їх «коктейль з антитіл» зменшує ускладнення від COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) рекомендувала третю дозу вакцини проти коронавірусу для людей з ослабленим імунітетом.

За даними сайту Worldometer, у світі станом на 11 жовтня зафіксували 238 652 893 випадки зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 4 867 294 смерті, одужали 215 856 030 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-