NASA запускає першу місію з вивчення троянських астероїдів Юпітера

NASA запускає першу місію з вивчення троянських астероїдів Юпітера

Укрінформ
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) запустить 16 жовтня свою першу місію з вивчення троянських астероїдів Юпітера.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Місія "Люсі" пройшла всі передстартові випробування і має залишити космічну станцію на мисі Канаверал 16 жовтня.

Після запуску у суботу космічний корабель здійснить 12-річну подорож до зовнішньої області Сонячної системи, де досліджуватиме стародавні "троянські" астероїди, названі на честь персонажів Троянської війни, описаних в "Іліаді".

Місія названа на честь австралопітека Люсі. Вивчення троянців може виявити "викопні формування планет" або матеріали, які зможуть розповісти про ранню історію Сонячної системи щодо формування планет і інших космічних тіл.

"Люсі" використовуватиме різні камери високої роздільної здатності, кольоровий формувач сигналів видимого зображення, тепловий інфрачервоний спектрометр тощо.

Місія буде націлена на астероїдні тіла таких типів: C-тип троянців, D-тип і P-тип.

Читайте також: Hubble показав галактику, в якій аномально швидко народжуються зірки

Очікується, що корабель "Люсі" у 2025 році пролетить повз 52246 Donaldjohanson, головний пояс астероїдів. У 2027 році корабель прибуде в точку Lagrange L4 (група астероїдів, які обертаються на 60 градусів попереду Юпітера), де він пролетить повз 4 астероїди: 3548 Eurybates, 15094 Polymele, 11351 Leucus, 21900 Orus. Після цього "Люсі" повернеться до Землі, щоб зробити гравітаційний маневр, який доставить її в точку Lagrange L5 системи Юпітер-Сонце, де вона відвідає подвійний астероїд 617 Patroclus в 2033 році.

Читайте також: Науковці з'ясували, де саме на Марсі треба шукати сліди життя

Юпітер розташований у 5.2 а.е. від Сонця (1 а.е.= 149 млн км). Юпітеріанські троянці мають таку саму відстань, проте можуть бути трохи далі або ближче до Сонця. Багато троянців можуть бути астероїдами з поясу астероїдів.

Фото: NASA/Ben Smegelsky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-