Держдеп назвав переговори з Талібаном відкритими і професійними

Держдеп назвав переговори з Талібаном відкритими і професійними

Укрінформ
Перемовини між США і Талібаном, які завершилися в Катарі, були відкритими і професійними, заявляють в американському зовнішньополітичному відомстві.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Держдепартаменту.

«9 і 10 жовтня міжвідомча делегація відвідала Доху (Катар) для зустрічі з високопоставленими представниками Талібану. Делегація США зосередила увагу на проблемах безпеки, тероризму та безпечному переміщенні для громадян США, інших іноземних громадян і наших афганських партнерів, а також на правах людини, включаючи значущу участь жінок і дівчаток у всіх аспектах життя афганського суспільства», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Таліби відмовляються від співпраці зі Штатами у боротьбі проти ІДІЛ

Також зазначається, що сторони обговорили надання Сполученими Штатами масштабної гуманітарної допомоги афганському народу.

У Держдепі підкреслили, що обговорення були відкритими і професійними.

«Делегація США знову підтвердила, що про Талібан судитимуть за його діями, а не тільки за його словами», - підсумували в зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Таліби просять США розморозити банківські активи Афганістану

Як повідомлялося, 15 серпня таліби почали без бою заходити в Кабул. Невдовзі Талібан заявив, що контролює всю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-