Таліби відмовляються від співпраці зі Штатами у боротьбі проти ІДІЛ

Таліби відмовляються від співпраці зі Штатами у боротьбі проти ІДІЛ

Укрінформ
Представники ісламістського руху Талібан відкинули можливість співпраці зі США у боротьбі з «Ісламською державою» в Афганістані.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Як наголосив політичний представник Талібану Сухайло Шахін у коментарі AP, новий режим у Кабулі здатен самостійно впоратися з терористами.

Така заява пролунала на тлі переговорів між США й Талібаном, які цими вихідними відбуваються в Катарі. Це перша така зустріч з часу виведення американських військ з Афганістану.

Читайте також: Таліби заявили про ліквідацію бойовиків ІДІЛ, які вчинили теракт у Кабулі

Зазначається, що серед пріоритетних питань переговорів у Державному департаменті США називали безпечний виїзд з Афганістану американців, інших іноземних громадян, а також «дотримання зобов'язання Талібану не дозволяти терористам використовувати афганську землю для загрози безпеці США або союзників».

Крім того, під час зустрічі представники США наполягають, щоб таліби поважали права усіх жителів Афганістану, включаючи жінок, а також створили інклюзивний уряд, який заручиться широкою підтримкою населення.

Читайте також: ІДІЛ взяла відповідальність за теракт у мечеті в Афганістані

Як повідомлялося, 15 серпня таліби почали без бою заходити до Кабула. Невдовзі Талібан заявив, що контролює усю територію країни, а 19 серпня проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

«Ісламська держава» (ІДІЛ) з’явилася в Афганістані у 2020 році. Керівництво Талібану активно бореться із загрозою з боку цього радикального угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-