Госпіталізація Земана загрожує політичною кризою у Чехії

Госпіталізація Земана загрожує політичною кризою у Чехії

Укрінформ
Президент Чехії Мілош Земан перебуває в інтенсивній терапії в Центральному військовому госпіталі, що загрожує ускладненнями процесу формування нового уряду в країні з огляду на конституційні обов’язки глави держави.

Про стан глави держави журналістам повідомив лікар Земана Мирослав Заворал, передає Укрінформ.

«Пацієнт госпіталізований у відділення інтенсивної терапії і перебуває під опікою фахівців», - сказав Заворал.

Він додав, що не має дозволу президента на те, щоб повідомити журналістам про його діагноз, тож не може порушити лікарську таємницю. При цьому професор запевнив, що діагноз «поставлено точно», лікування проводиться як треба, відповідно до стану здоров’я.

Як повідомлялося, Земана було неочікувано доправлено в госпіталь після обіду в неділю. За кілька хвилин до цього президентський палац залишив прем’єр-міністр республіки Андрей Бабіш. Він поїхав через службові ворота та не став спілкуватися, як зазвичай, з пресою.

Напередодні в країні було підбито підсумки парламентських виборів. Дві політичні сили прийшли до фінішу з майже однаковим результатом. Право надати мандат на формування нового уряду та призначити його главу належить, за Конституцією ЧР, президенту. Країна опинилась у надзвичайній ситуації. Напруженості додає те, що Празький град тижнями тримає фактично у таємниці справжній стан здоров’я глави держави.

Читайте також: У президента Чехії діагностували зневоднення і перевтому

Здоров’я 76-річного Земана значно погіршилось місяць тому, коли він провів у госпіталі вдвічі більше часу, ніж за попередніх регулярних візитів. Політик страждає на невропатію нижніх кінцівок і діабет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-