На польсько-білоруському кордоні знову стріляли

На польсько-білоруському кордоні знову стріляли

Укрінформ
Польські служби зафіксували минулої ночі постріли на кордоні з боку Білорусі.

Про це повідомила Прикордонна служба Польщі у Твіттері, передає кореспондент Укрінформу.

“Патрулі прикордонників і військовослужбовців рапортували, що минулої ночі, 8-9 жовтня, в черговий раз було чути постріли з білоруського боку кордону”,- йдеться в повідомленні.

За інформацією Прикордонної служби Польщі, за минулу добу, 8 жовтня, польські прикордонники зафіксували 553 спроби нелегального перетину кордону.

Як інформувало агентство, Прикордонна служба Польщі напередодні повідомляла, що білоруський патруль здійснив постріли з вогнепальної зброї у бік польських військовослужбовців на кордоні. Ймовірно, це були холості набої. З цього приводу до МЗС Польщі викликався тимчасово повірений у справах Білорусі у Варшаві.

Читайте також: Білорусь посилює міграційну кризу – виходить з угоди про реадмісію з ЄС

Раніше польські прикордонники інформували, що білоруські служби регулярно здійснюють провокації щодо польських патрулів: ціляться у них вогнепальною зброєю, кидають щось в їхній бік.

Читайте також: МЗС Польщі викликало «на килим» білоруського дипломата через постріли на кордоні

Як повідомлялося, Польща на початку вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які межують з Білоруссю. Згодом НС було продовжено на 60 днів – до кінця листопада.

Польща та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у гібридних діях проти країн ЄС через штучне створення міграційного тиску на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-