Саакашвілі звернувся до міжнародної спільноти

Саакашвілі звернувся до міжнародної спільноти

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який утримується з 1 жовтня у в'язниці, звернувся до міжнародної спільнота із закликом не залишити непоміченим його в ув'язненні без суду.

Як передає Укрінформ, про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

«Існує очевидна спроба не допустити моєї появи на публіці перед запланованим другим туром виборів, у той час, як майже в кожному великому місті моя партія йде пліч-о-пліч з партією Іванішвілі. Сподіваюся, ви не залишите непоміченим цю справу про ув'язнення без суду», - написав Саакашвілі.

За словами експрезидента, його арешт був заснований на двох судових вироках, які ніхто у світі не визнає, а також на ордер на арешт за двома очікуваними справами.

Відповідно до грузинського закону будь-яка особа, затримана на підставі чинної та поточної справи, негайно постає перед судом.

«Мене протримали вже 9 днів без слухання, а адвокату тільки що сказав суддя у справі, що ніякого слухання не варто чекати цього тижня», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці в п'ятницю, 1 жовтня, розмістив відеоролик в Фейсбуці, в якому сказав, що знаходиться в Батумі.

Читайте також: Україна захищатиме Саакашвілі як будь-якого іншого свого громадянина – Кулеба

Увечері того ж дня прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах в 2013 році він залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення.

Читайте також: Саакашвілі схуд на 12 кілограмів за час голодування у в’язниці - адвокат

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і майже шість років є громадянином України. Зараз він перебуває на посаді голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-