ВООЗ почала поставки медикаментів проти COVID-19 у Північну Корею

ВООЗ почала поставки медикаментів проти COVID-19 у Північну Корею

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що почала поставки медикаментів проти COVID-19 у Північну Корею через китайський порт Далянь.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yonhap.

"Щоб підтримати Північну Корею необхідними медикаментами проти COVID-19, ВООЗ почала відправку через Далянь", - йдеться в щотижневому звіті організації.

З урахуванням того, що в звіті представлені дані з 20 до 26 вересня, агентство робить висновок, що відвантаження почалося наприкінці минулого місяця.

Водночас не уточнюється, які саме медичні препарати були відправлені КНДР.

Після спалаху коронавірусу в Китаї Північна Корея посилила прикордонний контроль, а в липні закрила основний судноплавний маршрут, який з'єднує китайський Далянь з північнокорейським портом Нампхо.

Представник Міністерства об'єднання в Сеулі на умовах анонімності розповів, що останнім часом були виявлені деякі ознаки того, що Північна Корея відкриває свої морські шляхи з Китаєм.

Читайте також: КНДР вирішила відновити всі лінії міжкорейського зв'язку - ЗМІ

"Але ми поки не виявили ознак, що вказують на відновлення руху наземними шляхами між двома країнами", - додав чиновник.

КНДР заявила, що у країні немає коронавірусу, і відмовилася від сторонньої допомоги у своїй протиепідемічній кампанії, побоюючись, що будь-яке відправлення може поширити вірус на її території.

В останньому звіті ВООЗ, 40,7 тисячі громадян Північної Кореї пройшли тестування на коронавірус, але станом "на 23 вересня 2021 роки не було зареєстровано жодного випадку COVID-19".

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 7 жовтня зафіксовано 237 089 319 випадків зараження коронавірусом, зокрема 4 840 904 летальних, одужали 214 251 437 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-