Навальний став лауреатом німецької медіапремії

Навальний став лауреатом німецької медіапремії

Укрінформ
Ув’язнений кремлівський критик Олексій Навальний та його фонд боротьби з корупцією були відзначені премією медіаконференції M100 Sanssouci Colloquium.

Церемонія нагородження відбулася в палаці Сансусі в Потсдамі, передає Укрінформ з посиланням на радіо Berlin-Branndenburg.

Цю німецьку премію вручають за внесок у захист свободи ЗМІ та свободи слова, а також у зміцнення демократичних принципів.

Нагороду від імені Навального прийняв колега і довірений особа Леонід Волков. «Ми не переможені, ні, навпаки, ми набагато більш упевнені, ніж будь-коли раніше», - сказав Волков у своєму виступі. Навальний, за його словами, побудував політичну організацію, яка змінила Росію через освіту та просвітництво.

Навальний став відомий своїми антикорупційними розслідуваннями проти державних компаній та високопосадовців уряду РФ.

Читайте також: Навальний став лауреатом польської премії «Лицар свободи»

20 серпня 2020 року він був отруєний, після чого доставлений до берлінської клініки «Шаріте», де пройшов курс лікування. Опозиціонер повернувся до Росії в січні 2021 року, де його негайно заарештували та засудили до двох з половиною років табору.

Медіапремія М100 вручається щорічно з 2005 року в рамках міжнародної медіаконференції особам, які виступають за демократію, європейське розуміння, свободу переконань та свободу преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-