У Білорусі заарештували 136 осіб за коментарі в соцмережах про смерть співробітника КДБ

У Білорусі заарештували 136 осіб за коментарі в соцмережах про смерть співробітника КДБ

Укрінформ
У Білорусі заарештували 136 осіб через коментарі в соцмережах про загибель у перестрілці в Мінську співробітника КДБ і програміста Андрія Зельцера.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеграм-канал «Следственный комитет Беларуси».

«Підозрюваними у кримінальній справі є 136, так званих, «анонімних коментаторів». До них застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі Слідчий комітет розслідує кримінальну справу, порушену за статтями 130 (умисні дії, спрямовані на розпалювання певної соціальної ворожнечі або розбрату за ознакою іншої соціальної приналежності) і 369 (образа представника влади і його близьких у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, здійснена в інформації, розміщеній у глобальній комп'ютерній мережі Інтернет) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

Читайте також: ЗМІ: затримали автора статті про білоруса, котрий застрелив КДБшника

Як повідомлялося, 28 вересня в Мінську співробітник IT-компанії Андрій Зельцер застрелив одного зі співробітників КДБ Білорусі, які увірвалися до нього з обшуком, і був убитий силовиками.

Раніше правозахисники повідомляли, що на 4 жовтня, затримано більш як 110 осіб у зв'язку з коментарями в соціальних мережах про цей інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-