ЗМІ: затримали автора статті про білоруса, котрий застрелив КДБшника

ЗМІ: затримали автора статті про білоруса, котрий застрелив КДБшника

Укрінформ
Затриманий журналіст білоруської редакції газети "Комсомольська правда" Геннадій Можейко, який написав статтю про мінчанина Андрія Зельцера, який застрелив одного із співробітників КДБ, що увірвалися до нього в будинок.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

За словами матері журналіста, він перебуває в ізоляторі в Мінську. У квартирі за місцем його проживання 1 жовтня пройшов обшук. У постанові вказано дві статті Кримінального кодексу: про розпалювання ворожнечі й образу представника влади.

Водночас за даними правозахисного центру "Весна", Можейко міг бути затриманий у Москві.

Повідомляється, що міністерство інформації Білорусі 29 вересня заблокувало доступ до сайту КП, заявивши, що видання опублікувало матеріал, у якому міститься інформація, "що сприяє формуванню джерел загрози національній безпеці". Причиною блокування міг стати матеріал Можейко, в якому одна з однокласниць Зельцера була доброї думки про загиблого.

Читайте також: КДБ Білорусі затримав 50 осіб за коментарі в мережі - правозахисники

Як повідомлялося, 28 вересня в Мінську співробітник IT-компанії Андрій Зельцер застрелив одного зі співробітників КДБ Білорусі, які увірвалися до нього з обшуком, і був убитий силовиками.

У Білорусі 29 вересня було заарештовано близько 50 осіб. Правозахисники пов'язують їхнє затримання з коментарями в соціальних мережах про цей інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-