Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як змінить міжнародну політику Японії новий держміністр закордонних справ?

Як змінить міжнародну політику Японії новий держміністр закордонних справ?

Блоги
Укрінформ
Погляд на одне з урядових призначень країни вранішнього сонця

6 вересня призначено одного з основних антиукраїнських/проросійських політиків Японії, Такако Судзукі, на посаду державного міністра закордонних справ (одна з двох топ-посад у МЗС) Японії.

Такако Судзукі – дочка найпроросійськішого політика Японії Мунео Судзукі (про нього я писав раніше).

27 березня 2014 року вона, як член парламенту (тоді ще представляла опозиційну партію), ставила такі запитання уряду:

► Нинішня влада України виникла в результаті силового перевороту антисемітистами, українськими націоналістами, які свого часу підтримували нацистську Німеччину, та бандеристами. Здається, що в нинішній владі України є небезпечна національно-ксенофобська тенденція. Яка позиція уряду (Японії)?

► 16 березня в Автономній республіці Крим України було проведено референдум, у результаті якого понад 90%, тобто абсолютна більшість населення виявила бажання приєднатися до Росії. Відповідно президент РФ Путін, 18 березня, заявив, що приєднає цю республіку та м.Севастополь до своєї країни. Повторіть позицію Уряду щодо цього.

► В останньому саміті G7 виникла ідея виключити Росію з G8, але з огляду на те, що Росія є наш сусід, та загалом японсько-російські відносини, то я вважаю, що Японія має реалізувати окрему політику, а не однакові цінності з Європою та США. Яка позиція уряду?

жжжжжжжжж
Такако Судзукі

Крім цих запитань, вона кілька років повторювала подібні антиукраїнські питання, формульовані на базі російських типових фейків про Україну. Згодом вона приєдналася до правлячої партії і займала високу посаду в міністерстві оборони Японії (2018-2019).

Ознайомтеся.

Хірано Такаші
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-