ВООЗ уперше схвалила вакцину проти малярії для дітей

ВООЗ уперше схвалила вакцину проти малярії для дітей

Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила використання медичного засобу проти малярії RTS, S (Mosquirix) для дітей у країнах з високим ризиком інфікування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ВООЗ.

"Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей - це прорив у науці, здоров'ї дітей та боротьбі з малярією", - сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус.

За його словами, використання цієї вакцини додатково до наявних засобів профілактики малярії може врятувати десятки тисяч життів щороку.

Читайте також: В Україні офіційно підтвердили випадок поліомієліту в маленької дитини

Рекомендація базується на результатах пілотної програми ВООЗ, що триває в Гані, Кенії та Малаві і з 2019 року охопила понад 800 тис. дітей.

Зокрема, рекомендується широке застосування вакцини проти малярії RTS, S серед дітей у країнах Африки, на південь від Сахари та в інших регіонах з середньою до високою поширеністю малярії.

Читайте також: Вакцинація від COVID-19: Кабмін виділив гроші на інформкампанію

Малярія залишається основною причиною дитячих хвороб та смертей в Африці, в країнах на південь від Сахари. Щороку в регіоні від цієї хвороби помирає понад 260 тис. дітей віком до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-