У Франції перехопили судно з тонною кокаїну, серед екіпажу - українці

У Франції перехопили судно з тонною кокаїну, серед екіпажу - українці

Укрінформ
У минулу п'ятницю французька митниця перехопила вантажне судно, яке прямувало з Бразилії в напрямку бельгійського порту Антверпена. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Судно, що проходило в районі північного берега Франції, перенаправили в порт Дюнкерка, де виявили на його борту понад тонну кокаїну.

За даними газети La Voix du Nord, екіпаж судна становили близько 20 осіб, серед яких - громадяни РФ, Філіппін, Єгипту та Ефіопії. Агентство AFP зазначає, що там були і громадяни України, капітан - громадянин Румунії. Всіх затримали.

За підсумками триденного утримання під вартою екіпаж направили до судових слідчих у Париж. Слідство веде спеціальний орган по боротьбі з організованою злочинністю.

Читайте також: У порту Роттердама знайшли чотири тонни кокаїну на 300 мільйонів євро

Повідомляється, що 1 127 кг наркотику було заховано в трюмі судна Trudy, що слідувало під прапором Ліберії. Вартість вантажу оцінюють у десятки мільйонів євро. Судно залишиться в порту Дюнкерка принаймні до четверга.

Як повідомляв Укрінформ, у кінці лютого 2020 року аргентинська влада повідомила, що в школі при посольстві Росії в Аргентині знайшли 12 валіз з майже 400 кілограмами кокаїну. Вони були зареєстровані як дипломатичний багаж. Для встановлення осіб, причетних до наркотрафіку, кокаїн замінили на борошно і відправили в Москву. Везти його зловмисники планували російської дипломатичною поштою. Наркотрафік виявився вбудованим в транспортну систему МЗС.

Читайте також: Одесит намагався відправити поштою до Австралії гумові іграшки з наркотичною «начинкою»

ЗМІ також повідомляли, що для перевезення вантажу використовували літак спеціального льотного загону "Росія", на якому літає секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев. У відомстві цю інформацію назвали "фейком". Але поліція Аргентини підтвердила справжність знімків літака.

Фото: David Baché / RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-