Johnson&Johnson подала офіційну заявку на бустерну дозу

Johnson&Johnson подала офіційну заявку на бустерну дозу

Укрінформ
Фармацевтична компанія Johnson&Johnson подала заявку американському регулятору з проханням дозволити застосування додаткової дози вакцини проти COVID-19.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на сайті компанії, повідомляє Укрінформ.

«Компанія Johnson&Johnson оголошує, що подала документи в Управління з контролю якості харчових продуктів та медикаментів (FDA) щодо застосування додаткового щеплення вакциною власного виробництва проти COVID-19 особами віком від 18 років»,- зазначається в заяві.

У компанії повідомили, що надали регулятору матеріали досліджень, які свідчать, що введення додаткової дози через 56 днів після основного щеплення забезпечує 94% захисту від симптоматичного COVID-19. Повний ефект досягається через 14 днів після ревакцинації.

Читайте також: У Данії бустерну дозу даватимуть щепленим вакциною Johnson&Johnson

Крім того, введення додаткової дози через пів року істотно збільшує рівень антитіл, підкреслюють у компанії. Так, через тиждень їх стає удев’ятеро більше, а через чотири тижні – у 12 разів. До того ж, за даними досліджень, повторна вакцина «зазвичай добре переносилася» пацієнтами.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця американські регулятори офіційно схвалили дозвіл на застосування третьої дози вакцини виробництва Pfizer/BioNTech для підвищення імунітету.

Читайте також: Ляшко не виключає, що в Україну завезуть вакцину Johnson & Johnson

Бустерна доза має застосовуватися через шість місяців після другого щеплення. Її рекомендують насамперед людям віком від 65 років, а також молодшим особам з високим ризиком тяжкого перебігу хвороби та тим, хто в роботі контактує з інфікованими людьми.

Фото з сайту sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-